Loopbaan

Bij elk menstype passen specifieke banen wel en andere juist niet. Daarbij gaat het niet alleen om functies, maar eveneens om het type bedrijf (profit of non-profit), de sector (productie, handel of dienstverlening), het soort markt (b2c of b2b), een groot of klein bedrijf. Ook spelen de managementstijl en de aard van de bedrijfscultuur een belangrijke rol.

Elke baan vraagt om een specifiek palet aan competenties. Daar horen verschillende menstypen bij. Een bepaalde functie bij een bepaald type bedrijf van een bepaalde omvang kan vaak maar door een aantal menstypen adequaat vervuld worden. En door andere menstypen totaal niet.

Net zo goed als het voor een werkgever van groot belang is dat de goede man of vrouw (lees: het passende menstype) op de goede plaats terechtkomt, zo is het evengoed van belang dat je als werknemer in de juiste functie en cultuur terechtkomt. Iemand met een sterk ontwikkeld waarden-en normenbesef is in eerste instantie niet direct geschikt voor een bedrijf waar ethiek minder zwaar weegt. En iemand die het beste functioneert als hij veel vrijheid krijgt, is minder op zijn plek in een strak geleide organisatie. Iemand die door zijn talenten in zijn vakgebied erg goed is, hoeft zeker niet goed te zijn voor een leidinggevende functie. Dat laatste kan juist zijn zwakke plek zijn en ook zijn motivatie uithollen.

Voorbeeld

Bastiaan is een goede waarnemer. Hij ziet snel patronen en verbanden, vindt voor vraagstukken vaak creatieve oplossingen en weet als adviseur deze kwaliteiten goed te benutten. Bovendien kan hij goed contact maken met mensen en wint hij snel hun vertrouwen. Toen werd hij gevraagd voor een interessante functie: of hij als mede-eigenaar mee wilde doen om een slechtlopend bedrijf in een harde wereld weer boven water te trekken. Al voelde het niet echt goed voor hem, toch stapte hij in. Het werd een miskleun. List, bedrog, onbetrouwbaar bedrag van opdrachtgevers enerzijds en goed van vertrouwen en niet hard genoeg zijn anderzijds, lagen hieraan ten grondslag. Bastiaan was aangeslagen en zijn zelfbeeld kreeg een zware onvoldoende.

Nadat zijn menstype bepaald was, kon hij precies terugzien in welke valkuilen hij beland was, maar vooral ook dat zijn menstype niet past bij wat nodig is om in een harde wereld te overleven. Hij was daarvoor te beschouwelijk en onvoldoende direct als dat nodig was. In de coaching hebben we gekeken welke functie goed bij hem past, met de ervaringen van de miskleunen op zak. Zo werd hij de vaste adviseur, maar vooral sparringpartner van directeuren in mkb-bedrijven die er vaak alleen voor staan als het gaat om keuzes maken en problemen oplossen. In deze rol was Bastiaan als een vis in het water en kon hij van waarde zijn voor zijn klanten.